de agenda van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland

Tegenlicht Meet Up: Uitdagers van de democratie

Op 21 februari gaan we in de Tegenlicht Meet Up Zeeland praten met het publiek over de VPRO Tegenlicht uitzending Uitdagers van de democratie.

Bijzondere gast deze avond is Jos de Putter, internationaal bekend documentairemaker. Zijn beroemde film ‘Het is een schone dag geweest‘, gemaakt in 1993, behoort tot de canon van de Nederlandse film. Hij zal vertellen over zijn documentaire ‘Uitdagers van de democratie’ die op 5 februari jl. werd uitgezonden in de VPRO Tegenlichtuitzending.

Er staat veel op het spel voor de Europese democratie in 2017. Populisten zijn een niet meer weg te denken machtsfactor tijdens de verkiezingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Elders zijn democratisch verkozen autocraten als Erdogan, Poetin en Trump aan de macht. Ook de technologische revolutie, ooit omarmd als hoeder van de vooruitgang, toont inmiddels haar schaduwkant via twitterdemocratie en de macht van nepnieuws op sociale media. De vraag hoe ziek onze democratie is, is sinds de Tweede Wereldoorlog niet zo dwingend geweest. Moeten we haar opnieuw uitvinden? Of gaat het roer definitief om?

Like ook onze Tegenlicht Meet Up Zeeland pagina op Facebook: www.facebook.com/tegenlichtzeeland

VPRO Tegenlicht


  • 21 februari 2017
  • 19.30 uur
  • Porgy & Bess, Noordstraat 52, 4531 GJ, Terneuzen
  • gratis, graag wel aanmelden
DEEL OP: